U ponudi su sve vrste dioptrijskih stakala (jednojakosne, bifokalne i progresivne) kao i sve vrste zaštita (za njih).

  • Staklene naočalne leće
  • Plastične naočalne leće
  • Naočalne leće od polikarbonata

Staklene naočalne leće imaju svoje velike prednosti, ali i mane. Otporne su na ogrebotine i odlikuju se velikom čvrstinom. Međutim, nedostatak im je što su teže od plastičnih leća za naočale i imaju mogućnost lakšeg lomljenja.
Plastične naočalne leće su težinom gotovo upola lakše od staklenih leća za naočale. Stoga se preporučuju osobama s većom dioptrijom. Zbog manje mogućnosti loma prikladne su za dječije naočale (zbog sigurnosti djece). Podložnije su nastanku ogrebotina mada se nanošenjem zaštitinog trvrdog sloja te se to nepraktično svojstvo plastičnih naočalnih leće vidno popravlja.
Naočalne leće od polikarbonata kombiniraju dobre osobine staklenih i plastičnih naočalnih leća. Lagane su i prilično otporne na lomljenje, ali su zato s većom cijenom.

Ukoliko su vam potrebne naočale i za daljinu i za blizinu, za to postoji mnogo jednostavnije rješenje od stalnog izmjenjivanja naočala: tzv. višejakosne naočalne leće (bifokali i progresivi).
Bifokalne leće do određene mjere rješavaju problem s vidom na daljinu i blizinu s jednim naočalama, ali to nije idealno rješenje. Ukoliko s njima želite raditi ispred monitora, tu nastaje problem... Naime, problem je u srednjim udaljenostima. Također, naočale s bifokalnim lećama estetski ne djeluju lijepo jer se već na prvi pogled može primjetiti istaknuti dio za čitanje.
cura naocaleProgresivne ili multifokalne leće imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jakosti. Koriste se za korekciju refrakcijskih pogrešaka na svim udaljenostima; od udaljenih predmeta, predmeta na srednjoj udaljenosti kao i bliskih predmeta.
Naočale s progresivnim lećama su potpuno prilagođene potrebama svakodnevnog života, tako da ih ujutro stavite i navečer skinete.
Omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.
Osim funkcionalnosti i udobnosti, progresivne leće imaju još jednu veliku prednost u odnosu na bifokalne leće, a to je izgled. Na njima nema vidljivog dijela za čitanje, tako da izgledaju kao obične jednojakosne leće.

Par progresivnih leća kod nas je 188 KM, a progresivna foto stakla možete nabaviti već od 400 KM

Današnji načini življenja uvjetuju nam i bolju kvalitetu zaštitnih slojeva na našim naočalama. Osobe koje dosta vremena provode pred računalom ili u autu, trebale bi pod obavezno raditi naočale s antirefleksnim slojem.

usporedba

Antirefleksni sloj propušta veći snop svjetlosti do oka i uz to spriječava nelagodnu refleksiju prejake svjetlosti kao što su odsjaj s površine ceste, vode ili snijega, refleksiju svjetla drugih automobila, a naročito prilikom rada na računalu.

Stakla s antirefleksnim slojem kod nas možete nabaviti već od 48 KM (za par).