pregled vidaNakon 40-e godine života svima nam se prije ili kasnije smanji sposobnost izoštravanja bliskih predmeta, zbog normalnog procesa starenja očne leće. Prvo što se primjeti jest smanjena oštrina najbližih predmeta, pa isprva taj problem rješavamo odmicanjem predmeta od očiju sve dok konačno to više nije moguće.

Tu nam sad pomažu prve naočale za čitanje za udaljenost od oko 40 cm. Kad nam s vremenom predmeti i na većim udaljenostima postanu nejasni, to se više ne može uspiješno riješiti standardnim naočalama za čitanje. Razlog je taj što nam je za svaku udaljenost potrebna različita dioptrija. Taj problem se može rješiti na nekoliko načina korištenjem naočalnih leća s više dioptrija.

Essilor Eyezen™.  Predstavljamo Vam Essilorovu posljednju inovaciju za osobe koje puno vremena provode ispred ekrana. Eyezen™ je kompletan raspon NOVIH digitalnih naočalnih leća dizajniranih za potrebe suvremenog načina života u tehničkom okruženju, koje štite Vaše oči od dodatnog napora danas, za bolji i zdraviji vid sutra. Otkrijte Essilor Eyezen™, nove jednojakosne leće s tri moguće optimizacije dioptrije, ovisno o Vašim godinama i akomodaciji.

Essilor Eyezen™ leće su trajno rješenje za nosioce naočala u dobi od 30-45 godina, te zamjenjuju standardne jednojakosne leće a prethode korištenju progresivnih naočalnih leća. 

Prednosti za nosioca Eyezen™ leća:

• Smanjenje zamora oka kod dugotrajnog gledanja u ekran. 

• Omogućuju bolju čitljivost sitnih slova.

• Prezbiopima omogućuju prirodan položaj tijela pri upotrebi pametnih telefona.

Gledanje u ekran ne mora biti zahtjevno i naporno za Vaše oči! Prirodno fokusiranje oka je najefikasniji način gledanja na blizu, međutim upotreba malih, digitalnih ekrana zahtjeva više napora oka za fokusiranje.

Dođite u Optiku ENA gdje će Vam dodatno pojasniti i demonstrirati koristi od Essilor Eyezen naočalnih leća.

Naručite se : 031 712-076